Good-looking , huh?

Friday, April 6, 2012

Finally... Goodbye Facebook!

Assalamualaikum Warahmatullah
Hello Hye

Alhamdulillah, I have finally permanently deleted my facebook account! I have already deleted my twitter and tumblr account before this and I am only here. You can only find me here. Here in MY BLOG. Itu pon tak selalu update. Seminggu sekali ja sebab dapat online seminggu sekali je itu pun kalau tak banyak homework. Kenapa I cakap seperti pelajar IPT?


I thought we can only deactivate it?
Emmm, memang aku pergi kat Security Settings tapi takda button delete, cuma ada button DEACTIVATE sahaja. Jadi aku pun pergi ke Help Center dan type How Do I Permanently Delete My Account and tadaaa! I found the link!


Kenapa delete?
Emmm, It's hard to explain. But I have solid reasons. Erghh, please don't question it. Erhh OK.

1. Walaupun aku takda lah aktif sangat kat facebook tapi aku mahu berusaha dan mencuba perlahan-lahan mengalihkan segala perkara yang menganggu aku. Menganggu apa? Ya, facebook menganggu konsentrasi aku terhadap perkara yang lebih utama dalam hidup aku, hubungan aku dengan manusia dan hubungan aku sebagai hamba dengan Allah swt!

Aku tidak sama sekali menyalahkan facebook, namun segala khilaf datang daripada aku juga. Oleh sebab itulah aku delete facebook supaya aku dapat membuang perlahan-lahan khilaf aku.

2. Aku rasa kadangkala muncul perasaan riak dalam diri ini. Don't ask why.

3. But, most importantly, nak fokus untuk PMR. Yeah I know PMR is as easy as ABC but I have to do my best in order to be in the best Sekolah Sains. Shhh, jangan bagitau sapa-sapa aku teringin nak masuk Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya. Jadi, markah aku pun wajiblah seperti pelajar di sana. Kihkih

Macam mana dengan kawan lama?
Aku pun fikir macam tu, tapi takpeee. Noraini, Asna, I have your number. So, no worries! *dua orang je ke kawan lama aku?*


Aku telah berfikir dan berfikir dan rakan baik aku, Izzatul pun sangat menyokong keputusan aku ni *cewah, macam besar sangat je*. Selebihnya, aku serahkan kepda Yang Maha Mengetahui kerana Dia lebih mengetahui dan aku yakin ada kebaikannnya aku delete segala laman sosial aku kecuali BLOG, Oh blog, you are so damn lucky! and right now I feel so relieved like I have just threw all the burdens I've been holding for so long! :)

17/11/2009- My first day on Facebook.
07/04/2012- My last day on Facebook.

But..but.. aku rasa tak selamanya aku delete facebook, mungkin lepas PMR atau lepas SPM aku buat balik kot hahah. TAK BEST.

"Dan kehidupan ini hanya senda-gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui" -Al Ankabut 29:64


That's it. Goodbye Facebook!

Hey, I still remember I had once post about how I wish I have no facebook! click here if u have the desire to read it :P

4 love(s) me:

Syasya Johan said... [Reply to comment]

it's okayy,ada bagusnya delete semua tu,jumpa kawan2 sendiri dalam reality lagi bagus..takat kat fb je apenye.

good luck pmr :)

Detective Fiqa said... [Reply to comment]

hahaha. :) biasalahh . delete fb tak byk dosa :D

Hikaru Yui said... [Reply to comment]

im still using fb to connect.. hehe anyway if it is good for you then go for it =p

Faiqah Umaira said... [Reply to comment]

@Syasya Johan : ya, hidup di dunia realiti :P

@Detective Fiqa : ermm, insyaallah :)

@Hikaru Yui : ya, i think so. Thanks :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...