Good-looking , huh?

Friday, March 23, 2012

Goodbye Twitter. Goodbye Tumblr

Bismilahirrahmanirrahim
Assalamulaikum Warahmatullah
Hellooooo

 Akaun tumblr dan twitter telah berjaya ditutup.. Alhamdulillah!

Eh Eh, lupa pula nak print screen twitter.

Kenapa delete?
Cukup-cukuplah aku lalai dan leka dengan facebook dan blog, aku sedar laman-laman sosial ini sebenarnya merupakan anasir buruk dalam hidup aku. Tanpa laman-laman sosial ini, kehidupan aku akan jadi lebih tenang. Moga Allah merahmati usaha aku untuk berubah menjadi yang lebih baik.

Kenapa tak delete facebook?
Sebab aku sekarang dah kurang aktif kat fb, lagi pun, selalunya aku boleh dapat maklumat daripada rakan-rakan kelas aku. Sambil-sambil aku buat kerja kursus, aku dapat tanya kawan aku apa yang tak diketahui. Walau bagaimana pun, facebook tetap melalaikan. Namun, hayatnya masih panjang.

Kenapa tak delete blog?
Sayangnya..takpe, blog bukan aku update selalu pon. HEHE

Kat twitter pun boleh berdakwah kan?
Berapa orang je pun yang baca tweet aku, entah-entah takda pun. Lagipun, aku tweet benda merepek. Jadi, sudah terang lagi bersuluh aku hanya membuang masa.


Takpa, aku tak sedih.. aku PUASS! 
Takpa, aku tetap boleh bukak twitter Anwar Hadi walaupun takde akaun twitter. hmmm



******************
Rakan-rakan sekolah, anda boleh mula periksa keputusan peperiksaan Ujian 1 anda di sini!

8 love(s) me:

Maicher said... [Reply to comment]

so you really like anuar hadi alot nae? xp

btw, congrats. it takes a lot of strength to do so.

;)

Faiqah Umaira said... [Reply to comment]

@Maicher: XD .. THANKS :DD

misyamissyou said... [Reply to comment]

hurmm kalau tu kamu rasa boleh membantu kamu, xpe la..blaja elok2 yep!

Faiqah Umaira said... [Reply to comment]

@misyamissyou: Guess so, tu sebab saya delete..kalau boleh nak delete fb gak tapi banyak maklumat drpd rakan kelas yg boleh dapat kat situ :)

Atiqah Nur said... [Reply to comment]

I will always support anything for you! all the best faiee! and congrats berjaya tutup tumblr and twitter :D

Faiqah Umaira said... [Reply to comment]

@Atiqah Nur: thanks izzatul, so glad to have someone like you, walk with me, sail with me *chewah* hehe :)

asliner said... [Reply to comment]

salam..
maaf, baru dapat membalas singgahan faiqah..
xpe..kalau dah rasa lebih bnyk melalaikan daripada kebaikan..
eloklah di delete..
btw, gud luck

p/s: saya takde FB,tpi teringin nk buat tweet. tapi lepas baca faiqahnye entri nie..kene pk balik lgi sekali..hehe

Faiqah Umaira said... [Reply to comment]

@asliner: terima kasih sudi singgah :)saya ada fb tapi nak delete, tapi tak nak delete, tapi....hahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...