Good-looking , huh?

Friday, April 29, 2011

Mathematics oh Mathematics !

Bismilahirrahmanirrahim
Assalamualaikum Warahmatullah
Good Day ><

Mid-Year examination is around the corner , its 5 days to go !
It's the day , the day , makes me determine to prove that I can get  what I want: 8 As
It is only possible if i said it is POSSIBLE , and Insyaallah , everything is in his hand , I will accept the result as they are but I know I can if I had enough struggles and best EFFORT !
Lads and Guys , pray for me :)


 
Welcome to Maths world :)
Ingin aku beritahu yg otak aku bukannya otak Matematik tapi jika byk latihan mestilah aku jd pandai , betul idak? mestilah betul...Otak aku juga bukanlah otak Seni kerana jika aku start pegang colour pencil ,tiada apa yg menganggumkan akn berlaku kecuali ia akan nampak seperti kanak2 tadika yg warnakan tapi aku tau otak aku adalah otak yg dikurniakan oleh Allah S.W.T untuk berfikir dgn waras ,menghayati keindahan ciptaanNya ,berfikir ttg kejadianNya dan sentiasa mengingatiNya

Berapa byk kali da aku dimarahi cikgu sebab jalan kerja yg merepek tapi setelah diberi tunjuk ajar oleh guru dan rakan2 ,Afnie , Izzatul , ,tak lupa buat kakak 'tersayang' , Fatihah Umaira , nampak le udah peningkatannya .Terima Kasih ye anda semua. Sayang.Mmuahh <3 Hanya Allah yg dpt membalas jasa kalian:)
Makes me laugh.I love PHYTOGRAS THEOREM cos its easy and relaxing,no need to tension whatsoever.

bestnye basic maths nih.rindu 6 tahun n djh 1(yg kiri)
Perjalanan Matematik Faiqah Umaira
Al-kisah...aku adalah seorang pelajar yg sgt sederhana .Tak da lah mcm Adi Putra , kanak2 genius tu, Maths aku biasa aje tapi start djh 4 ,aku dah blur ,djh 4 kan ade belajar camne nak tambah dan tolak fraction ,jadi apa yg mampu aku lakukan hanya lah meniru apabila diberi latihan tapi bila exam, aku lupa apa aku buat tapi mungkin salu dapat B lah (malunya !!) ah , x kisah , aku jujur..Begitu juga djh 5 , aku masih dlm ke-blur-an maksima dan aku tau aku perlu LAKUKAN SESUATU !!
Setahun kemudian...
nak UPSR dah mak cik oi , aku bersyukur kerana dpt masuk kelas no 1 , at least ramai yg boleh mengajar drpd aku terus dibeleggu ke-blur-an dan yg plg aku ingat yg banyak2 sgt membantu aku dlm Maths adalah GURU ku,PUAN RAJA FATIMAH ,tak lupa rakan baikku dunia akhirat , ASNA KHALIDAH ,Hanya Allah yg dpt membalas jasa baik anda.. dan akhirnya Alhamdulillah,aku berjaya dpt A dlm UPSR :)

Kemudian,naik ke tingkatan 1 ,aku kembali menjadi org yg blur dan aku mmg tak suke Maths form1 kecuali LINES AND ANGLES ,aku dpt 79 untuk final exam-lg sikit usaha mungkin boleh dpt A !! :(
Apa nak buat ,ini semua rezeki dan ketentuan drpd Allah S.W.T , Nasi sudah menjadi bubur yg tak sedap !
Naik Tingkatan 2 pulak ,aku sgt suka kan Maths form 2 tapi aku masih BLUR ,tapi aku tau aku boleh cuma ade kurengnye sikit .Need more practise.

I feel down
I feel terrible
I feel like a total loser
Being surrounded by genius people 
makes me feel ZERO

I need that strength..I beg.Only You,Place for me to cry like a kid, to ask!
__________________________________________________________

aww.. i hate to know that i will do add maths for SPM.Insyaallah, i can :)

Faiqah

2 love(s) me:

Fa DiN...... said... [Reply to comment]

FAIE...TRY LAGI...CHAYOK..JNGN MENYERAH..MANE TAU..BILE BESO NANTI KO ADALAH PENSYARAK MATHS...AKU PN DLU LEMAH...PE PE PUN..KO KENE KAJI..WAT LATIHAN..AKU PN LEMAH...KO MEZTY ADE SMANGAT..

Faie Terunggul said... [Reply to comment]

thanks fadin :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...