Good-looking , huh?

Sunday, January 30, 2011

How Do We Do It

Arghhhhhhhh!!!!
Bismilahirrahmanirrahim
Assalamualaikum W.B.T

Hey! What's this??This is my sister's 'wound'..Relax,I mean FAKE-WOUND..want to know the whole story?Let's proceed..
_______________________________________________
I think about 11.30 a.m sumthing..Today.Seems that we've got ntg to do while this a week of  CNY holiday..
We ,me and my sister ,Farihah Umaira were watching this show called BACKYARD SCIENCE on channel astro TVIQ,610 and they showed how to make this FAKE-WOUND..
So,we gave it a go..BEST jugak..bleh kenakan org..haha..
NAK RESIPI DYE?
U can also try this at home not at school at least wif permission :)
___________________________________________________
Ini alat2 untuk buat luka ni..tapi rasenye ktorang punye x menjadi sgt kot..



U'll need:
1)Jeli petroleum (e.g. Vaseline Intensive Care) (my sister,Farah Umaira's property)
2)Pewarna (red colour)
3)Serbuk koko (e.g. milo)
4)Tisu
_____________________________________________________
Method:
1)First,korang amik  jeli petroleum tu,taruk dalam ape2 bekas atau mangkuk but not mangkuk tandas dlm
   kuantiti secalit jari..tapi lebih sikit lah..kalau nak banyak buhla banyak sikit

2)Then,bubuh beberapa titik pewarna merah..kalau secalit jari jeli petroleum ,buh 4 titis je..ikut kuantiti la.At the same time,put a pinch of serbuk koko(milo) to make it darker

3)Kemudian,kacau-gaul-

4)Lepas dah kacau tu,bersedia ngan secarik tisu kat tangan ke kaki ke,ikut suka korangla nak buat luka kat     mana ...kalau nak luka yg besar buhla tisu besar tapi sebaiknya luka tu jangan la besar sangat nanti x berapa nak menjadi..

5)After that,put the mix of jeli petroleum+pewarna merah+serbuk koko on the tissue(on ur skin)
   And,just ratakan 'darah itu'
   Tisu itu akan berfungsi sbg tisu kulit yg dah tercabut:) HEHE :D
 
    GOOD LUCK
Just have a go! It's fun..U can also make this as a PRANK..Show this artwork to your parent and look how's their respond!! HAHA!

                                                                                  
Me and my sister artwork :)






                                                                                                            weird-art lover,
                                                                                                               Faiqah

0 love(s) me:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...